منتديات دلع - برامج*برامج
مرحبا بك عزيزى الزائر فى منتدى دلع نتشرف بتسجيلك معنا ونتشرف بك عضوا فى منتدى دلع


برامج كمبيوتر*صيانه كمبيوتر *افلام *اغانى
 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 فسيخ مضمووون 100 100

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سفيره الحب
مشرفه عامه للموقع
مشرفه عامه للموقع
avatar

عدد المساهمات : 536
تاريخ التسجيل : 03/04/2010

مُساهمةموضوع: فسيخ مضمووون 100 100   الثلاثاء أبريل 27, 2010 10:28 pm

عندى لكم طريقة عجب لعمل الفسيخ
1) اشتري السمك البوري الطازج السمين يعنى السمكتين حوالي كيلو
2) اغسلي السمك كويس من النغاشيش واغسلي جسم السمكة كويس ونشفي النغاشيش
3) سيبي السمك طول الليل على ورق تنشيف مطبخ أو ورق جرايد وخبيه في مكان أمين بعيد عن النمل والباب ( فرن البوتاجاز مثلا
4) اليوم التالي حطي السمك في الشمس بس غطيه بقطعة شاش نظيفة علشان الدبانوترك حتى تنشف السمكة وتتنفخ مزبوط عن اجمالى ىقت التفسخ من 20الى 22 ساعة
5) نيجي بقى للمهم بعد كدة حضري خلطة مكونة من ملح خشن / شطة / كركم واحشى نغاشيش السمكة كويس وهاتى علبة أو كيس الموجود عندك ورشي في قعرة من الخلطة السابقة وبعدين حطي السمك خلف خلاف طبقات بالتبادل مع الخلطة ومتكتريش الملح علشان ميطلعش حادق
6) اغلقى الكيس أو العلبة كويس جدا واضغطي على السمك بأى حاجة تقيلة يعنى طوبة أو الهون النحاس واتركيه لمدة أسبوع أو 10 أيام وبعد كدة لما تفتحى عليه لازم تحطيه على الأقل يوم أو يومين في الفريزر وبعد كة هتشمي ريحة الفسيخ المميزة وكلي وادعيلى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
فسيخ مضمووون 100 100
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات دلع - برامج*برامج :: مطبخ عزيزه للاكلات الشعبيه والشرقيه والسعوديه والبنانيه-
انتقل الى: